Een elektrisch slot als toegangscontrole

Deuren openen en sluiten zonder sleutels bezorgt je een nieuw gevoel van veiligheid en vrijheid. Een elektrisch slot is dan ook één van de modernste, efficiëntste en veiligste methodes die gebruikt worden voor toegangscontrole. Zo’n elektrisch deurslot werkt op basis van elektromagneten die de deur gesloten houden. Met een eenvoudige code of zendertje kan jij het slot bedienen: wanneer de spanning tussen de magneten wegvalt, wordt het elektrisch slot geopend.

 

Een elektrisch slot met parlofoon

Een elektrisch slot kan ook in verbinding staan met een parlofoon en daarom wordt dit type slot vaak toegepast in flatgebouwen. Op die manier kan jij via de parlofoon het elektronisch deurslot bedienen en toegangscontrole uitoefenen over wie jij toegang verleent. Wanneer je via de parlofoon de toestemming geeft om de deur te openen, valt de spanning in de elektromagneet weg en gaat de deur open. Aan de binnenkant van de buitendeur wordt een drukknop geïnstalleerd zodat iedereen zonder problemen het pand kan verlaten.

 

Een elektrisch slot als versteviging

In plaats van de deur te openen met een sleutel, wordt deze bij een elektronisch deurslot met een pasje, afstandsbediening of code (eventueel via een mobiele telefoon) geopend. Eveneens kan een elektrisch slot geplaatst worden op een draaipoort bijvoorbeeld om extra stevigheid te bieden bij hevige windstoten. Zo’n elektrisch slot kan je bovendien bedienen in combinatie met een camerasysteem: zo kan jij optimale controle uitoefenen over wie jij toegang verleent tot jouw domein.

 

Een elektrisch slot: ook veilig bij stroomuitval

Zoals de naam al doet vermoeden, werkt een elektrisch slot op elektriciteit. Maar er hoeft niet meteen een probleem te zijn bij stroomuitval, omdat er noodbatterijen zijn ingewerkt in de magneet. Bij een eventuele stroompanne neemt de noodbatterij het over waardoor het elektromagnetisch slot blijft werken en de deur dus op slot blijft. Meer informatie? Bij Cuypers ben je op de juiste plaats!