Een parkeerpaal als extra beveiliging

Een parkeerpaal is de ideale manier om de toegang tot jouw privé- of parkeerterrein fysiek af te sluiten voor voertuigen. Je kan een automatische parkeerpaal combineren met een slagboom. Hoe werkt het? Overdag hebben voertuigen toegang tot jouw domein door middel van de slagboom en na sluitingstijd kan je jouw domein extra beveiligen door de parkeerpaal omhoog te laten gaan.

 

Parkeerpaal als toevoeging op een slagboom

Waarom kiezen voor een parkeerpaal? Omdat parkeerpalen minder vatbaar zijn voor vandalisme. In dat opzicht vormt het dus een meerwaarde op jouw slagboom of toegangscontrolesysteem. Vandalen hebben namelijk niet veel nodig om een slagboom te vernielen, maar parkeerpalen zijn ijzersterk waardoor ze het beste middel zijn om je terrein ’s avonds en ’s nachts extra te beveiligen.

 

Voordelen van een parkeerpaal

Naast het extra beveiligingsaspect hebben parkeerpaaltjes ook een visueel voordeel: ze ontsieren jouw terrein nauwelijks. Waar een grote poort of een hek visueel veel meer aanwezig is en dus optisch een grotere impact heeft op de uitstraling van jouw domein, zijn parkeerpalen subtieler. Ook hebben parkeerpaaltjes het bijkomende voordeel dat ze goedkoop zijn, gemakkelijk te monteren en eenvoudig in onderhoud. Als je je terrein daarentegen fysiek volledig wil afsluiten, ook voor voetgangers of fietsers, dan is een poort of hek wel nodig.

 

Een automatische parkeerpaal

Als je een automatische parkeerpaal installeert, dan is het zelfs mogelijk voor je werknemers om vanop afstand de parkeerpaal te controleren met behulp van een zendertje, een jeton of zelfs een link naar een App op je smartphone. Van zodra ze het terrein oprijden, kunnen ze de toegang controleren door de parkeerpaal in de grond te laten zakken. Is zo’n automatische bediening niet nodig, dan kan je ook een verzinkbare parkeerpaal installeren die je manueel kan bedienen met een sleutel.

 

Toegangscontrole met één verzinkbare parkeerpaal

Hoeveel parkeerpalen je nodig hebt, hangt van de breedte van de toegang af. Op een brede inrit kunnen meerdere parkeerpalen nodig zijn om ongewenst verkeer tegen te houden. Zo kan je ervoor kiezen om vijf vaste parkeerpalen te installeren en slechts één verzinkbare parkeerpaal in het midden. Op die manier kan je je terrein afsluiten voor ongewenst verkeer en de toegang controleren met slechts één verdwijnpaal.