Sleutelschakelaar

Helaas openen oude sleutels geen nieuwe deuren. Ben jij toch fan van de deur op de ouderwetse manier te openen en wil je dit doortrekken naar je automatische poorten? Dan is een sleutelschakelaar iets voor jou. Wat is dit? Gewoon een schakelaar die je bedient met een sleutel!

 

Een sleutelschakelaar of een andere optie?

Als je een automatische garagepoort of poort plaatst, moet je de keuze maken welke vorm van toegangscontrole je wilt gebruiken. Wil jij werken met een codeklavier? Toch liever een zender? Of ga jij resoluut voor de sleutelschakelaar? Wat je ook beslist, het is een zeer persoonlijke keuze. Je kan er ook voor kiezen om verschillende opties te combineren. Zo kan je altijd een sleutelschakelaar installeren om binnen te geraken als de andere technologie het laat afweten. TIP: als je een warhoofd bent en vaak je sleutel vergeet is alleen een sleutelschakelaar niet geschikt voor jou!

 

Kiezen voor een sleutelschakelaar

Een sleutelschakelaar doet exact wat je ervan verwacht. Je steekt de sleutel in het slot, draait hem om, en de poort gaat open of dicht. Toch plaats je deze optie beter niet op de garagepoort. Waarom? Er bestaat een risico op inbraakgevaar. Door de schakelaar stuk te slaan en de elektriciteitsdraadjes tegen elkaar te houden, gaat de poort open. En zo geef je dieven vrij spel. Op de buitenpoort is een sleutelschakelaar wel een zeer geschikte optie.

 

Een sleutelschakelaar helpt de hulpdiensten

Ondanks dat je een automatische poort geplaatst hebt voor extra veiligheid, zijn er bepaalde momenten dat die veiligheid je niet meer kan deren. Wil jij ervoor zorgen dat de brandweer, de politie, en de ambulance steeds toegang tot jouw domein hebben? Met een sleutelschakelaar is dit zo gefikst. Bij een brand of noodgeval kunnen zij namelijk een extra sleutel uit de brandweerkluis halen en zo de poort openen. En geen nood, zo’n brandweerkluis is zeer veilig.

 

Sleutelschakelaar nodig?

Hallo Cuypers. Wil jij wat meer informatie over de sleutelschakelaar? Of wil je toch liever een andere vorm van toegangscontrole? In beide gevallen ben je bij Cuypers aan het juiste adres. Aarzel niet om ons te contacteren!