Toegangscontrole en toebehoren

Met toegangscontrole wordt het mogelijk om de toegang tot jouw privé- of bedrijfsterrein te controleren. Er zijn verschillende manieren om dat te doen en voor de meesten heb je zelfs geen ouderwetse sleutels meer nodig. Met moderne technieken voor toegangscontrole beveilig jij je domein en kan je bovendien meer controle uitoefenen over bijvoorbeeld de identiteit van je bezoekers of het tijdstip van aanmelden. Wij maken je wat meer wegwijs in onze uiteenlopende toepassingen.

 

Een parlofoon of videofoon als toegangscontrole

Als jij de toegang tot jouw domein wil beveiligen en bovendien graag controle houdt over wie er zich aanmeldt bij je bedrijf of woonst, dan doe je er goed aan om een parlofoon of videofoon te installeren. Met een parlofoon sta jij in rechtstreeks contact met je bezoeker zodat jij zijn of haar identiteit kan controleren alvorens hem of haar binnen te laten. Wil je nog meer controle, dan kan je een videofoon laten installeren. Met dit soort toegangscontrole kan jij met eigen ogen zien wie er voor de ingang van jouw domein staat.

 

Toegangscontrole met een code of badge

Een andere methode om een doorgedreven toegangscontrole uit te oefenen over jouw bedrijf of woning is door een badgelezer of codeklavier te installeren aan de ingang. Zo moeten jouw bezoekers zich aanmelden met een persoonlijke code of hun badge voor de badgelezer houden. Op die manier weet jij zelfs wie er zich waar en wanneer aanmeldt.

 

Een sleutelschakelaar of elektrisch slot als toegangscontrole

Tot de meest efficiënte en veelgebruikte methodes voor toegangscontrole behoort ook een elektrisch slot. Zo’n elektromagnetisch slot werkt op basis van magnetische spanning. Je kan zo’n elektronisch slot bevestigen op de buitendeur of als extra beveiliging op een draaipoort bijvoorbeeld. Of je kan de poort openen en sluiten met behulp van een sleutelschakelaar. Eveneens belangrijk is het om een knelbeveiliging te installeren bij (automatische) poorten. Dat is een veiligheidssysteem met sensoren dat ervoor zorgt dat de poort tot stilstand komt op het moment dat iets de sluiting verhindert. Vraag gerust meer informatie bij ons over welk type toegangscontrole voor jou het meest geschikt is!