Videofoon als toegangscontrole

Een videofoon is een effectief hulpmiddel om toegangscontrole uit te oefenen over jouw woning of domein. Het principe is hetzelfde als bij een parlofoon maar dan mét camera. Het grootste voordeel raad je zelf al: met videofonie kan jij zien wie er voor jouw deur staat. Met een videofoon kan je dus zowel spreken met bezoekers, de deur ontgrendelen én de identiteit van je gasten controleren.

 

Een videofoon met geheugen

Bovendien is het mogelijk om dit controlemechanisme te laten nawerken lang nadat je gasten alweer zijn vertrokken. Als je extra camera’s aansluit op je videofoon, dan is het mogelijk om de beelden automatisch te laten opslaan, zowel in fotoversie als in videomateriaal. Onze videofoons beschikken namelijk over een geheugen. Op die manier worden alle beelden van bezoekers ook effectief opgeslagen zodat jij altijd de beelden kan herbekijken achteraf.

 

Een videofoon als controle achteraf

Als jij dus niet thuis bent, kan je na je terugkomst de beelden bekijken zodat jij perfect weet wie er aan jouw deur is geweest op het moment dat je weg was. Ook wanneer er is ingebroken in je woning of bedrijfspand, biedt een videofoon een extra controlefunctie. Videofonie als toegangscontrole is dus extra handig als jij ongewenste bezoekers over de vloer hebt gekregen.

 

Een videofoon installeren

De ingebouwde camera bij een videofoon biedt jou dus nog extra veiligheid, controle en privacy. Komt die onaangekondigde gast op een ongepast tijdstip? Dan kan jij met behulp van een videofoon achterhalen wie er uit het niets opduikt en op basis daarvan beslissen of je deze persoon al dan niet de toegang verleent tot jouw domein. De extra troef ten opzichte van parlofonie zit hem dus in de camerabewaking. Wil jij een videofoon kopen? Vraag gerust naar onze verschillende systemen en mogelijkheden. Want een beveiligd nest is er twee waard!